Lolgu Logo
Sector One Facebook  Sector One Twitter
Echo Fox Challenger Dream Team

IeSF Wereldkampioenschap

Rick Fox is een ex-basketbalspeler, zakenman, én eigenaar van zijn eigen Esportsfranchise Echo Fox. Fox gelooft dat de Esports een booming business is, en heeft naast League of Legends ook teams in  Call of Duty: Black Ops 3, Counter-Strike: Global Offensive, Street Fighter V, Super Smash Bros. Melee, Marvel vs. Capcom 3, Super Smash Bros. (Wii U), Mortal Kombat X, en Injustice 2. Reeds een wijdgespreid arsenaal na de oprichting in 2015. Nu komt hij af met een nieuw project in de League of Legends scene: een challenger team samengesteld uit bekende streamers, die het nieuwe dream team moeten vormen. Een team die voor entertainment, maar ook goede resultaten moet zorgen.

Het team

Het team bestaat uit LoL-streamers, die allemaal nog in de LCS gespeeld hebben, maar wegens het succes in het streamen zich toegelegd hebben op enkel streamen, aangezien ze daar schijnbaar meer mee zouden verdienen (naar schatting jaarlijks 2 miljoen dollar voor ImaQTpie). Naast high levels plays entertainen ze de stream door uitdagende uitspraken te doen, mee deel te nemen aan de ‘stream soap life’, en hun ongezouten mening geven over de Professionele Esports en stream wereld.

Marcus “Dyrus” Hill

Teams: Epik Gamer, Team SoloMid
Twitch: 1.200.000+  volgers
Twitter: 690.000+  volgers
Instagram: 152.000+ volgers
Facebook: 519.000+ volgers

Dyrus

Bekend van:
– Toplaner bij Noord-Amerika’s favoriete team, Team SoloMid
– Dyrus is een veteraan in de LoL esports scene, want met Epik Gamer & Team SoloMid, is hij een van de 2 spelers die de eerste 5 edities van het Wereldkampioenschap heeft meegespeeld (naast YellowStar).
– In zijn vroege periodes nam hij vaak een kussen mee naar de matches
– Heeft een lage, toonloze stem en een luie persoonlijkheid

Michael “Imaqtpie” Santana

Teams: Team Dignitas
Twitch: 1.700.000+ volgers
Twitter: 295.000+ volgers
Instagram: 168.000+ volgers
Facebook: 141.000+ volgers

ImaQTpie

Bekend van:
– AD carry bij Team Dignitas
– Excentrieke haardos & gebit
– Dongsquad en ヽ༼ຈل͜ຈ༽ノ Raise Your Dongers ヽ༼ຈل͜ຈ༽ノ
– Na Nightblue3 de LoL streamer met de meeste followers

William “Scarra” Li

Teams: Rock Solid, Team Dignitas, Counter Logic Gaming
Twitch: 470.500+ volgers
Twitter: 327.000+ volgers
Instagram: 38.000+ volgers
Facebook: 34.800+ volgers

Scarra

Bekend van:
– Midlaner bij Dignitas & Coach bij CLG
– Katarina pro
– His team are here tomorrow, big?
– 19 game losing streak in SoloQ
– de Scarra ward
– Beyond the Rift talkshow & Post League Time

Joedat “Voyboy” Esfahani

Teams: Rock Solid, Team Dignitas, CLG Prime, Team Curse
Twitch: 874.000+ volgers
Twitter: 293.000+ volgers
Instagram: 61.800+ volgers
Facebook: 315.000+ volgers

Voyboy

Bekend van:
– Cya Nerds
– Slimme kerel, werd toegelaten in verschillende hoogstaande universiteiten/colleges, maar verkoos League of Legends boven full time student worden.
– Akali toplane
– Pooksie

Danny “Shiphtur” Le

Teams:  Team Coast, Team Dignitas, Apex Gaming
Twitch: 130.000+ volgers
Twitter: 103.000+ volgers
Instagram: 1.300+ volgers
Facebook: 9.400+ volgers

Shiphtur

Bekend van:
– Ziggs plays
– Eerste professional gamer die een speciaal Visa pass verkreeg (Canadees van afkomst)
– Gerelateerd aan FlyQuest Balls

De hype

5 bekende streamers die samen een ‘dream team’ vormen én nog eens meespelen in de Noord-Amerikaanse Challenger scene? De hype is gelanceerd, en zal enkel en alleen nog maar toenemen, aangezien de spelers vooral zullen spelen om ‘fun te hebben’. Laten we niet vergeten dat ze alle vijf meer dan voldoende LCS ervaring hebben opgedaan, en veel van de Challenger teams hun eerste stappen nog moeten zetten richten Professioneel gamen. Dit alles samen kan voor leuke situaties zorgen; zowel Shiphtur, Voyboy als Scarra hebben professioneel als midlaner dienst gedaan, en een roleswap tijdens champion select zien we maar al te graag gebeuren. En dit zit er ook dik in, aangezien ze geen ambitie meer hebben om in de LCS terecht te komen, want dit zou hun streamschema verminderen en daarmee ook hun inkomsten. Eccentrieke picks, de tegenstander BM’en, en elkaar in het zak zetten zijn dingen die we als kijker natuurlijk graag zien gebeuren, en dit team kan het laten gebeuren.
Voor de spelers zelf is het een kans om opnieuw de rush van een serieus toernooi mee te maken, zoals Dyrus quote “I missed the energy of the crowd and the thrill of competition, and with a great player-focused organization like Echo Fox behind us, I get to focus on playing how I want to play.”

Echo Fox had al een Challenger team, genaamd Delta Fox, die zich heeft geplaatst voor de Challenger Summer split. De spelers hiervan worden subs voor het LCS Echo Fox team, en zullen vervangen worden door het Stream Dream Team.

Onderstaand filmpje toont aan wat gebeurt als Dyrus, Scarra & ImaQTpie samen spelen tijdens de stream:

Marketing value

Naast entertainment zorgt dit op vlak van marketing en sponsoring voor een zeer aantrekkelijke deal. Het nieuwe team heeft een samengevoegde social reach van 7.8 miljoen fans, de streamers op zich worden al gesponsord door verschillende merken, en met deze extra aandacht naar het team, kunnen ze daar gretig gebruik van maken. Aangezien de Challenger matches van thuis uit worden gespeeld (online), in tegenstelling tot de studio aandacht in de LCS, smeken de fans al voor de zogenaamde ‘Mic Check’, waarbij je te horen krijgt wat voor communicatie er aan de gang is tijdens de matches zelf. Echo Fox is de Esports branche van Vision Venture Partners, een private-equityfonds (participatiemaatschappij) die zich richt op snelgroeiende markten zoals technologie, Esports & videogaming, digital content production en lifestyle brands in food and beverage. Wat betekent dat ze hier gretig van gebruik zullen maken, en de marketing op volle toeren (zouden moeten) laten draaien.

Ook voor de spelers zelf hangen er leuke extraatjes aan vast; ze kunnen naast het groeien van aantal volgers, ook nog een aardig centje bijverdienen. Indien ze zouden kwalificeren voor de LCS, zal het team moeten verkocht worden aangezien er geen zusterteams in eenzelfde league aanwezig mogen zijn (en Echo Fox al een line-up heeft). Met het verkopen betekent dit dat de spelers nog een leuke bonus extra krijgen, of kunnen ze, indien ze opnieuw de smaak te pakken krijgen, een split in de LCS blijven spelen.

Een boost voor Esports?

Ook voor de LoL Esports betekent dit een goede zaak, aangezien er zo meer aandacht aan de Challenger scene wordt besteed, en zo nog meer kijkers kan aantrekken in de verschillende leagues. Want ook in de Challenger scene bruist het van talent, zoals onder meer de Koreaanse Fly, Dandy & Madlife die in een challenger team zitten, maar er vorige split niet in slaagden de stap naar de LCS te kunnen zetten.
Een hype die misschien een beetje zonde is, aangezien er volgend jaar waarschijnlijk sprake zal zijn van franchising, waardoor de relegaties zullen wegvallen. De Challenger scene zal dan enkel gebruikt worden om studio ervaring op te doen en nieuw talent te scouten. Een goede zaak voor de teambazen van de huidige LCS teams, die iedere split zeker zullen zijn dat hun team zal blijven, maar zal wel een barrière vormen voor opkomend talent om zich te kunnen bewijzen. Ook is er naast de Challenger scene een Collegiate programma die steeds meer en meer actiever wordt in Noord-Amerika.

Navigation

Add comment