Lolgu Logo
Sector One Facebook  Sector One Twitter
LCS EU Summer Split 2017

IeSF Wereldkampioenschap

De zomer is aangebroken, en na MSI is het opnieuw tijd voor de Summer Split! Dezelfde format als vorige split, namelijk 2 groepen van elk 5 teams, maar met Mysterious Monkeys en Ninjas in Pyjamas in plaats van Origen en Giants Gaming.

Format:
– 10 weken regular split
– Week 1-3 & 8-10: Dubbele round robin in de groep
– Week 47: Single round robin tegen teams van de andere groep
– Alles is best of 3

Ook is de LCS Fantasy opnieuw geopend, voor wie extra stimulans wil om matches te bekijken, en je vrienden te verslaan in de wekelijkse matchup.

De Groepen

Groep A Groep B
Fnatic H2K Gaming
G2 Esports Mysterious Monkeys
Misfits Splyce
Ninjas in Pyjamas Unicorns of Love
ROCCAT Vitality

De Teams

Bij iedere split horen er transfers, en kunnen teams vanuit de Challenger series hun kans wagen om in de LCs te geraken. Deze split zijn er twee nieuwe teams, wat wil zeggen dat we Origen & Giants Gaming! niet meer zullen zien in de LCS. Het Summer Promotion Toernooi werd gewonnen door Fnatic Academy & Misfits Academy, maar doordat zusterteams in eenzelfde league niet toegelaten zijn door Riot, zijn deze overgenomen door Mysterious Monkeys en de terugkeer van Ninjas in Pyjamas.

Fnatic

FnaticTop – sOAZ
Jungle – Broxah
Mid – Caps
AD Carry – Rekkles
Support – Jesiz

Geen rosterwijzigingen bij Fnatic, die maar een matige Spring Split achter de rug hadden. Door 3des te eindigen in hun poule haalden ze net de Play-offs, waar strandden in de halve finale. Individueel hebben ze goeie spelers, want zowel sOAZ als rekkles hebben zich al meermaals bewezen, en ook Caps maakte in de Spring Split een goeie indruk. Wat missen ze dan? Shotcalling? Hun ballsy speelstijl zijn ze nog altijd niet kwijt, maar je merkt wel dat hun synergie niet meer optimaal is zoals met bijvoorbeeld Yellowstar nog in de line-up. Ze zitten opnieuw in dezelfde poule als vorige split, dus kunnen ze zich perfect meten of ze verbeterd zijn of niet.

G2 Esports

FnaticTop – Expect
Jungle – Trick
Mid – Perkz
AD Carry – Zven
Support – Mithy

Na hun mooie 2de plaats op de MSI, staan de Kings of Europe opnieuw klaar om de Summer Split te domineren. Met een eindresultaat van 12-1, verloren ze vorige split enkel een best of 3 tegen ROCCAT, kunnen ze dit keer wel een perfecte split halen? De eerste week kan cruciaal zijn, want Expect & Trick zitten nog even in hun Koreaanse thuis, dus zullen Send0o & Loulex hun vervangers zijn.

H2K Gaming

FnaticTop – Odoamne
Jungle – Jankos
Mid – Febiven
AD Carry – Nuclear
Support – Chei

Geen roster changes voor H2K, ze eindigden 2des in hun poule na UOL, maar werden gestompt door Fnatic in de Play-offs, waardoor ze eindigden op een gedeelde 5de plaats met Splyce. Deze split zijn hun rechtstreekse concurrenten opnieuw de Unicorns of Love, want die snoepten de eerste plaats van hun af met slechts 1 matchpunt meer.

Misfits

Top – Alphari
Jungle – Maxlore
Mid – PowerOfEvil
AD Carry – Hans Sama
Support – IgNar

Omwille van zijn slechte/weinige communicatie met het team, werd Kakao vervangen door Maxlore (ex-ROCCAT), en hiermee moet Misfits aan de loodzware opdracht beginnen om G2 Esports van de eerste plaats te houden. Misfits speelde goed, maar miste net dat extraatje om bovenaan te eindigen. Maar he, het was hun eerste split, ondertussen zouden ze al heel wat extra ervaring moeten opgedaan hebben. Ook tijdens de Play-offs moesten ze zich door de bracket worstelen, om uiteindelijk 4des te worden na een 0-3 stomp tegen Fnatic.

Mysterious Monkeys

Top – Jisu
Jungle – Lamabear
Mid – CozQ
AD Carry – Yuuki60
Support – Dreams

Het eerste nieuwe team, die zich kon plaatsen onder de naam Misfits Academy na het verslaan van Fnatic Academy in het Promotion toernooi. Ze werden opgekocht door Mysterious Monkeys, een organisatie die na CS:GO nu ook zijn intrede maakt in de LCS. Jisu & Dreams zijn 2 Koreanen waar dit hun eerste professioneel team was, terwijl Yuuki60 & CozQ al veteranen kunnen beschouwd worden in de Challenger wereld. Hun jungler waarmee ze kwalificeerden voor de LCS zit nu bij ROCCAT, en werd vervangen door Lamabear, die ook geen nieuwtje meer is.

Ninjas in Pyjamas

Top – Profit
Jungle – Shook
Mid – Nagne
AD Carry – HeaQ
Support – sprattel

NiP zit eindelijk terug in de LCS, maar de manier waarop kan wat wenkbrauwen doen fronsen. Nadat Fnatic Academy zich kon plaatsen voor de LCS, werd deze opgekocht door Ninjas in Pyjamas (geen zusterteams etc). De organisatie wou enkele leden vervangen, maar het team ging daar niet mee akkoord, en bijgevolg heeft NiP een volledig nieuwe lineup gemaakt. Shook & Sprattel hebben al LCS ervaring opgedaan toen ze samen bij Elements speelden, en Heaq bij Giants Gaming. De lineup vervolledigen gebeurt met 2 Koreanen, Profit was substitute bij SK Telecom T1 (waar hij Huni verving en won tegen KT), en Nagne heeft onder andere naam gemaakt toen hij bij de befaamde NaJin Black Sword & KT Rolster Bullets speelde.

ROCCAT

Top – Phaxi
Jungle – Pridestalker
Mid – Betsy
AD Carry – Hjarnan
Support – Wadid

Misfits snoepte Maxlore af van ROCCAT, en dus werd Pridestalker de nieuwe jungler. De Nederlander speelde tijdens de challenger scene mee met Misfits Academy, en zorgde voor de overwinning tegen Fnatic Academy. ROCCAT greep vorige split net naast de Play-offs, hoewel ze hetzelfde eindresultaat hadden als Fnatic, waren hun individuele wins minder, waardoor ze dus op de 4de plaats gezet werden. Nu Giants Gaming (die 2-11 ging) vervangen werd door Ninjas in Pyjamas, zullen ze moeten opletten dat ze niet op het laagste schavot terecht komen.

Splyce

Top – Wunder
Jungle – Trashy
Mid – Sencux
AD Carry – Kobbe
Support – Mikyx

Geen rosterchanges bij Splyce, die vorige split 3des eindigde in hun poule, en met een 3-2 verloor van Misfits in de Kwartfinale van de Play-offs. Wel een verandering in het management, want YamatoCannon werd als coach vervangen door Gevous.

Unicorns of Love

Top – Vizicsacsi
Jungle – Xerxe
Mid – Exileh
AD Carry – Samux
Support – Hylissang

Ongetwijfeld hebben ze de meest enthousiaste supporters in het publiek, want met de Unicorns is er altijd ambiance in het publiek. Geen rosterchanges, en met winst in hun poule, én 2de plaats op de Play-offs, is UOL nog nooit in zo’n sterke vorm geweest. Met dezelfde poule als vorige split, zouden ze dezelfde resultaten kunnen herhalen.

Vitality

Top – Cabochard
Jungle – Djoko
Mid – Nukeduck
AD Carry – Steelback
Support – VandeR

Bij hun eerste split werden ze de relevatie van de LCS beschouwd, maar niets was minder waar. 3 splits verder, en ze blijven steken in de middenmaat. Ondertussen zijn er wat rosterswaps geweest, zowel bij de spelers als bij de staff, en zullen ze deze split proberen opnieuw in de top 3 te eindigen.

Navigation

Add comment