Lolgu Logo
Sector One Facebook  Sector One Twitter

Op zaterdag 3 juni start het nieuwe LCS seizoen voor Noord-Amerika, en deze keer met een best of 3 format. Een nieuw seizoen betekent transfers en nieuw teams, hieronder volgt een overzicht van de 10 teams.

Format:

 • Er nemen 10 teams deel aan de League Championship Series (LCS)
 • LCS EU wordt vrijdagnacht, zaterdag & zondag gespeeld
 • Dubbele Round Robin (9 weken, van 3 juni tem 29 juli)
 • Alle matches zijn best of 2
 • Vrijdagnacht worden er 2 best of 3’s gespeeld. om 2u en om 5u, en zaterdag en zondag 4 matches, verdeeld onder 2 streams om 21u en 00u
 • Bij iedere split kunnen de teams Championship Points verdienen. Deze bepalen wie er naar het Wereldkampioenschap mag gaan (onder andere). Er zijn 3 manieren om naar het Wereldkampioenschap te gaan:
  – De Summer Split winnen
  – De meeste Championship Points hebben
  – De Regionale Qualifier winnen (tussen de 4 beste overgebleven teams)

De Teams

APEX GAMING

Apex-LogoTop – Jeon “Ray” Ji-won – Sub: Cristian”Cris” Rosales
Jungle – Lee “Shrimp” Byeong-hoon – Sub: Danil “DiamondProX” Reshetnikov
Mid – Lae-Young “Keane” Jang – Sub: Danny “Shiptur” Le
AD Carry – Apollo “Apollo” Price – Sub: Oh “Roar” Jang-won
Support – Alex “Xpecial” Chu – Sub: Kevin “KonKwon” Kwon

Apex Gaming won het 2016 LCS Spring Promotion Tournament met 3-0 van Team Dragon Knights, en is een nieuw team in de LCS. Een nieuw team met bekende namen, want buiten Ray (ex-Edward Gaming) hebben alle spelers al LCS ervaring opgedaan. Ook wordt dit het debuut voor DiamondProX in Noord-Amerika, die momenteel als vervangspeler genoteerd staat, maar uiteindelijk wel een grote bijdrage aan het team kan zijn, aangezien de jungle scene in Noord-Amerika nog vatbaar kan zijn voor zijn  jungle tactics. Van een team vol veteranen wordt er verwacht dat ze het iets beter doen dan de rookie teams, al moet je ook opletten met het nieuw talent.

CLOUD 9

300px-Cloud9xTop – Jung “Impact” Eon-yeong
Jungle
– William “Meteos” Hartman
Mid
– Nicolaj “Jensen” Jensen
AD Carry
– Zachary “Sneaky” Scuderi
Support
– Michael “BunnyFuFuu” Kurylo – Sub: Andy “Smoothie” Ta

Balls vliegt op de bank, en Meteos maakt zijn herintrede. Ook is Reapered (ex-SKT & Edward Gaming coach) hun nieuwe coach, én hebben ze ex-wereldkampioen Impact kunnen binnenhalen. Alle elementen zijn aanwezig om opnieuw een topteam van Cloud9 te maken. Enig minpuntje is dan dat hun beste shotcaller, Hai, momenteel weer naar de achtergrond verdwijnt. Maar, zoals we vorige split hebben gezien, is het heel goed mogelijk dat hij opnieuw in de support rol zal kruipen mocht het echt mislopen.

COUNTER LOGIC GAMING

300px-Clg_logo2Top – Darshan “Darshan” Upadhyaha
Jungle – Jake “Xmithie” Puchero
Mid – Choi “Huhi” Jae-hyun
AD Carry – Trevor “Stixxay” Hayes
Support – Zaqueri “Aphromoo”Black

CLG won zowel de 2015 Summer Split als de 2016 Spring Split Play-offs, en is dus daadwerkelijk aan hun Golden Age bezig. Stixxay bewees een waardige vervanger te zijn voor Doublelift, want na een matige start, toonde hij op MSI dat hij CLG naar de overwinning kan carryen, waar ze helaas in de finale verloren van SKT T1. Sowieso een topteam in NA, want ze spelen in tegenstelling tot andere teams nu al een lange tijd samen, én de grote concurrent, Immortals, vertoonde op het einde van de vorige split enkele barsten in hun ongenaakbare setup.

ECHO FOX

Echo_FoxTop – Park “kfo” Jeong-hun
Jungle
– Anthony “Hard” Barkhovtsev
Mid
– Henrik “Froggen” Hansen
AD Carry
– Yuri “Keith” Jew
Support
– Terry “Big” Chuong

Door heel wat rosterproblemen had Echo Fox een heel moeilijk debuut vorige split, maar toonden op het einde toch wel dat het een team met potentieel is. Nu hebben ze een hele periode met dezelfde line-up kunnen oefenen, én zijn er (momenteel) geen visaproblemen, dus zouden ze in theorie van de lower tier moeten kunnen ontsnappen.

IMMORTALS

123px-Immortals_LogoTop – Heo “Huni” Seung-hoon
Jungle – Kim “Reignover” Ui-jin
Mid – Eugene Justice “Pobelter” Park
AD Carry
–Jason “Wildturtle” Tran
Support
– Adrian “Adrian” Ma

Immortals domineerden de volledige reguliere split, met een 17-1 eindscore (waarbij ze 1 match verloren tegen CLG). Maar tijdens de Spring Play-offs verloren ze loeihard met 0-3 tegen TSM. Soms moet je matches verliezen om je speelstijl te kunnen evolueren, als je altijd wint, blijf je stilstaan bij de ene techniek die werkt, totdat andere teams deze kunnen doorbreken. Voor de fans van de competitie is het natuurlijk leuker als de Immortals ietwat sterfelijker worden gemaakt, maar ze hebben uiteindelijk de juiste spelerscombinatie beet om opnieuw in de top 3 te eindigen.

NRG ESPORTS

300px-NRG_Esports_LogoTop – Diego “Quas” Ruiz
Jungle
– Lucas Tao Kilmer  “Santorin” Larsen
Mid
– Lee “GBM” Chang-suk
AD Carry
– Oh “Ohq” Gyu-min
Support
– Alan “KiWiKiD” Nguyen

NRG eindigde vorige split 5des met een 9-9 score, en besloot om het hele team opnieuw op te bouwen rond GBM. Impact werd vervangen door de terugkerende Quas (Ex-Liquid), en Moon, Altec & KonKwon werden vervangen door Santorin, Ohq & KiWiKiD. Op papier een hele sterke line-up, die spelers bevat die stuk voor stuk de game kunnen carryen. Quas, GBM & Ohq zijn pure skill matchups, terwijl KiWiKiD als lange veteraan voldoende ervaring met zich kan meebrengen, en Santorin als EU jungler het team compleet maakt (want he, die heeft tenslotte nog bij TSM gespeeld).

PHOENIX1

Phoenix1Top – Derek “Zig” Shao
Jungle – Kevin “Zentinel” Pires
Mid – Choi “Pirean”  Jun-Sik
AD Carry – Brandon “Mash” Phan
Support – Austin “Gate” Yu

Phoenix1 kocht de plaats op van Team Impulse, die vorige split voorlaatstes eindigde. Mash, Pirean en Gate bleven, terwijl ze Zig (ex-Liquid), en volgens sommige de beste Toplaner in Challenger erbij namen & Zentinel (rookie) vervolledigt het team. Met 3/5 van de originele TIP line-up, is het nog afwachten of ze beter zullen presteren dan vorige split. Ook Gate heeft momenteel die instelling: “Similar to last split, I expect a lot of people to count us out at the beginning of the split but I’ll be sure to prove them wrong.” Hopelijk voor TIP heeft Gate gelijk, al ziet dit er een van de zwakkere teams uit in NA.

TEAM ENVYUS

300px-Envyus_LogoTop – Shin “Seraph” Woo-yeong
Jungle
– Kim “Procxin” Seyoung
Mid
– Noh “Ninja” Geon-woo
AD Carry
– Zach “Nientonsoh” Malhas -Sub: Benjamin “LOD” deMunck
Support
– Nickolas “Hakuho” Surgent

Team EnvyUS kocht de plaats van Renegades op, en heeft al teams in andere Esports lopen. Met hun intrede in de LCS proberen ze dus ook bij League of Legends een belangrijk team te worden. Seraph, Ninja & Hakuho komen over van Renegades, en het team wordt aangevuld met ex-TIP jungler Procxin, en Nientonsoh maakt opnieuw zijn herintrede in de LCS als ADCarry. Een team die potentieel heeft, en met een ervaren organisatie als support zich redelijk snel professioneel zou moeten gedragen.

TEAM LIQUID

300px-TeamLiquidTop – Samson “Lourlo” Jackson
Jungle
– Joshua “Dardoch” Hartnett
Mid
– Kim “Fenix” Jae-hoon
AD Carry
– Chae “Piglet” Gwang-jin
Support
– Matt “Matt” Elento

Team Liquid kondigde vorige split met trots aan dat ze actief een 10-man roster gingen gebruiken, omdat dit niets dan voordelen bood op basis van combinaties, ervaring en scrimming. Maar al gauw bleek dat telkens dezelfde 5 spelers aan de match begonnen. Een gefaald experiment, waar deze split geen sprake meer van is, en waarbij ze hun visie volledig omdraaien: “We believe that 5 players under a single vision, putting everything we have to improve as a unit and working selflessly, is the best way to a healthy and a successful team environment” quote coach Locodoco. Lourlo, Dardoch & Matt bleken uiteindelijk wel de upgrade te zijn die Team Liquid nodig had, want ze konden hun eeuwige 4de plaats op zowel de reguliere split als de play-offs verzekeren. Tijdens hun bootcamp in Korea, ontstond er echter wat onenigheid tussen het team en Dardoch, waardoor ze deze speler voor 2 weken geschorst hadden, waardoor Moon (ex-NRG) de eerste week als jungler zal starten.

TEAM SOLOMID

300px-Team_SoloMidTop – Kevin “Hauntzer” Yarnell
Jungle
– Dennis “Svenskeren” Johnsen
Mid
– Søren “Bjergsen” Bjerg
AD Carry
– Yiliang “DoubleLift” Peng
Support
– Vincent “Biofrost” Wang

Wat voor sommigen een droomline-up moest worden vorige split (Bjergsen én DoubleLift én YellOwStaR), bleek echter iets rampzaliger af te lopen. Met een eindscore van 9-9 eindigden ze slechts 6des in de reguliere split, en tijdens de Play-offs konden de fans eventjes hopen, nadat ze Immortals met 3-0 de grond inboorden, maar uiteindelijk moesten ze met 2-3 het onderspit delven tegen CLG in de finale. Geen MSI voor hun dus, en met het vertrek van YellOwStaR moesten ze opnieuw op zoek gaan naar een support speler. Tijdens hun bootcamp in Korea hebben ze uiteindelijk voor Biofrost gekozen, een speler van Chinese afkomst die al wat ervaring heeft opgedaan bij kleinere NA teams zoals Dream Team, Vortex en Team Frostbite. Samen met de nieuwe hoofdcoach Weldon Green proberen ze opnieuw om NA’s beste team te worden. De motivatie en de individuele spelerskills hebben ze, enkel de vijandige nexus staat in hun weg naar de overwinning.

Navigation

Add comment