Lolgu Logo
Sector One Facebook  Sector One Twitter
MSI 2017 GROEPSSTAGE

Iedereen verslaat iedereen, en op het einde winnen de Koreanen.

De Mid-Season Invitational is hét voorprogramma voor het wereldkampioenschap, want in dit toernooi spelen de ‘beste’ teams uit iedere regio voor het eerst tegen elkaar. Het bevat de winnaars vanuit de 13 regio’s; de 5 grote zijnde Noord-Amerika, Europa, China, Korea en Taiwan, en 8 Wildcard regio’s:  Brazilië, Noord Latijns-Amerika, Zuid Latijns-Amerika, Turkije, Oceanië, CIS/Rusland, Japan en Zuid-Oost Azië. De Wildcard regio’s speelden eerst nog een soort van voorronde, waarbij enkel de 2 beste doorgaan naar de Play-in. In die Play-in spelen ze tegen NA & Taiwan (omwille van hun prestaties op vorige internationale evenementen), waarbij er slechts 3 doorgaan naar het uiteindelijke evenement van 8 teams.

Zoals vorig jaar, krijgen de 4 beste regio’s een top seed in het komende Wereldkampioenschap, en de beste IWC regio krijgt een extra seed voor de WK Play-in. Naast seeding, is er natuurlijk ook een geldprijs. Riot Games voorzag een basisbedrag van 250,000 Amerikaanse Dollars, en 25% van de opbrengst van de Conqueror Karma & Ward skin (1,400,000 Dollars), die spelers konden kopen in de game, wat goed was voor een totaalbedrag van 1,650,000 Amerikaanse Dollars.

In de groepsstage werd een totaal van 60 games gespeeld, en hieronder volgen enkele van de meest indrukwekkende momenten gedurende het evenement.

Een internationaal event aftrappen doe je in stijl

Dit jaar wordt de MSI gehouden in Brazilië, land van samba, voetbal en… carnaval. Trommels en drums zijn het instrument bij uitstek voor deze gelegenheden, en dus konden ze ook hier niet ontbreken.  Het werd een mix van muziek, performance, introductie van de vorige winnaars, gevolgd door enkele memorabele momenten van de 2016 editie in Shanghai, afgesloten met de voorstelling van elk team, en het terugbrengen van de MSI beker door SKT. Ideaal om iedereen hyped te krijgen voor de matches die daarop volgen.

Ook kregen we hier een eerste voorproefje te zien van de augmented reality die Riot Games toegepast heeft tijdens het toernooi, een leuke feature die hopelijk in de toekomst meer uitgebouwd wordt.

Daar zijn de IWC’s

Vroeger konden de International Wildcard teams niet tippen aan het niveau van de andere regio’s, maar sinds vorig jaar is gebleken dat deze teams ook niet zonder gevaar zijn. Op het Wereldkampioenschap in 2016 nam Albus Nox zo 4 overwinningen in de groepsfase, en verloor in de tiebreaker de eerste plaats tegen ROX Tigers. De IWC MSI Play-in toondeal aan dat ook dit jaar de IWC een impact zou hebben op het toernooi, en de Gigabyte Marines stelden dan ook niet teleur. Ze konden 3 overwinningen vergaren, tegen G2, TSM & World Elite. Dit mede dankzij Levi, hun jungler, die in het merendeel van de games altijd een grote inbreng had. In de game tegen World Elite, kon hij 14 kills op zijn naam schrijven, (slechts 1 minder dan Peanut), en zo de wereld laten weten dat IWC teams geen ‘free wins’ meer zijn.

G2 vs TSM backdoor anticlimax

EU vs NA blijft altijd een eeuwigdurende vete, en werd op de MSI weeral niet beslist, want beide teams wonnen elk 1 maal van elkaar. Maar G2 maakte het TSM wel moeilijk om de overwinning te halen. In een game waar TSM de bovenhad had, maakten ze de risky move om voor de Elder Drake te gaan. Doe maar, zei Zven & Perkz, dan nemen wij jullie basis in. Inhibitor turret neergehaald, inhibitor volgde, op naar de Nexus. Heel even leek het alsof de twee de Nexus konden killen, maar TSM kon dit net beletten. Expect probeerde dan de laatste hit toe te brengen, maar slaagde daar niet in. A new challenger approaches, deze keer probeerde Trick het, en op dat moment zat iedere toeschouwer op het tipje van hun stoel, klaar om in extase te gaan wanneer het game over screen in beeld zou komen…. alleen bleef dit uit. Met de lange death timers kon TSM zo de European Kings op de grond krijgen, en de score brengen op 1-0. Tijdens de rematch kon G2 wel winnen, en hierdoor kwamen zowel G2, TSM als Flash Wolves op een gelijke score, waarbij G2 al zeker was voor een plaats op de Play-offs door winst op hun onderlinge matchen. TSM werd uitgeschakeld nadat ze de tiebreaker verloren tegen Flash Wolves, dus als we kijken naar de eindresultaten, is Europa toch wel een klein beetje beter dan Noord-Amerika. Wordt vervolgd op het Wereldkampioenschap…

Lee Sin is Peanuts

Lee Sin is altijd een solide pick geweest in de jungle, en heeft doorheen de geschiedenis heel wat belangstelling gehad, met zo’n impact dat de ‘Insec’ een begrip werd, en het Lee Sindroom veel spelers naar hun haren deed grijpen.  Insec, Kakao & Rush horen tot de absolute wereldtop qua Lee Sin, en dit jaar mag ook Peanut zich bij dat lijstje vervoegen.  In de game tegen Gigabyte Marines haalde de SKT jungler wel heel sterk uit, en je zou bijna denken dat de God Fist Lee Sin skin speciaal voor deze gelegenheid gemaakt was. Uiteindelijk zorgt Peanut voor 15 kills op zijn naam, en het mag gerust gezegd worden dat SKT door de jungler nog een win op hun naam konden schrijven.

Lucian – The Godkiller

In de laatste match, kwamen SKT tegenover WE te staan, een ietwat overbodige match, aangezien hun plaatsen al vastlagen. Waar SKT koos voor hun sterke, meta picks, besloot Xiye dat het tijd was om eens iets anders uit te proberen: Lucian mid.

Op zich niet zo heel speciaal, Cabochard deed dit ook bijvoorbeeld in de toplane, een jaar geleden in de EU Spring Split. Maar toen waren de veranderingen naar lethality er nog niet, en stond je ook niet tegenover een van de beste spelers in de LoL-geschiedenis. Met de doubletap passive kan Lucian heel makkelijk traden met een andere squishy midlaner, vooral tegen Faker’s Orianna: Met Relentless Pursuit dash je uit de Command: Attack, en vuur je je double tap combo af op de nu weerloze robo ballerina. Bijgevolg: een dode Faker, en een Lucian die lichtjes onstopbaar wordt. SKT had niet onmiddellijk een antwoord op dit voorval, waardoor Xiye zijn voorsprong nog meer kon uitwerken, en zo Team World Elite naar de overwinning kon brengen.

Hoe kan je je meer in de belangstelling zetten dan een het leven van Faker moeilijk maken? Twee en een halve solokills op Faker, waarvan een mega ballsy turret dive, zorgden ervoor dat het publiek eensgezind achter Xiye stond, en bevestigden alweer dat ‘Gods can bleed!’. Hopelijk zien we in de bracketfase opnieuw een matchup van kaliber.

SKT (Faker Orianna) VS WE (Xiye Lucian MID) Highlights – 2017 MSI Group Stage D5

Navigation

Add comment